2015. február 22., vasárnap

Hétvégi vadkovászos kenyerem



Szombat dél körül összekevertem
50 g kovászt a hűtőből
50 g vizet
50 g BL112 lisztet
konyhapulton hagytam estig,

ekkor hozzákevertem
75 g vizet
75 g BL112 lisztet.

Vasárnap reggel hozzádagasztottam a többi hozzávalót:
50 dkg BL80
3 dl víz
0,5 dl aludttej
3 kk só
2 ek burg.pehely

Kelesztések végig 30 fokos sütőben történtek, szobahőmérsékleten több idő szükséges!


Kelesztőtálba tettem és fél óra múlva elkezdtem 30 percenként hajtogatni. Összesen 5x hajtogattam,





az utolsó után fél órával lisztezett kelesztőkosárba tettem, és még kb 2,5 órát kelesztettem.
Lisztezett lapátra borítottam, bevágtam és a 250 fokra előmelegített kőre csúsztattam.

5 perc után levettem 200-ra és így sütöttem készre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése