Egyszerű kis házipék vagyok, hobbim a kenyérsütés. Szeretek új dolgokat kipróbálni, így a fedett, edényben sütöttől kezdve a sütőkövön, és újabban sütőacélon sütöttig készült már kenyerem. E.Margit oldalán tanultam meg a kenyérsütés alapjait, Ő és a csapat segítségével indultam neki első sütőben sült kenyeremnek. Azóta hosszú utat jártam be, egész másképp készülnek már a kenyereim. A kezdetek régi oldalamon: http://hazikenyer.gportal.hu/
2015. április 16., csütörtök
Fürdetett kenyér
Ma Heni módszere szerint vizeztem a tészta felületét.
Előző este
50 g kovász
50 g víz
50 g lisztet összekevertem, reggelig a pulton állt.
Másnap reggel hozzádagasztottam az alábbiakat:
10 g felfuttatott élesztő
50 g aludttej
250 g víz
2 kk só
10 dkg fehér tönköly
40 dkg BL80
15 perc pihentetés után átmozgattam, majd további 45 percig hagytam kelni.
Ekkor megformáztam, lisztezett kelesztőkosárba tettem, ahol kb 90 percig kelt.
Sütés előtt kb 25 perccel bekapcsoltam a sütőt, az én kövemnek ennyi idő kell, hogy felmelegedjen 250 fokra.
Ezután lisztezett lappátra borítottam, lesepertem róla a lisztet, bevágtam és jól bespricceltem vízzel, majd a 250 fokra előmelegített kőre csúsztattam.
Jó 5 perc után levettem a hőfokot 200-ra és így sütöttem még 25 percet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szia! szépek a kenyerek. Megszeretném kérdezni hol lehet ilyen kelesztőt venni.köszi
VálaszTörlésKülföldről. Pl Ebayen is van, de elég drága.
Törlés