2015. május 25., hétfő

Kövön sült hibrid kombe

Hozzávalók:

tésztához:
60 dkg BL80
1 dl víz
10 g élesztő
15 dkg aktív vadkovász
3,5 dl tej
1 kk só

kenéshez:
5 dkg vaj
5 ek olaj

töltelék:
kb 300 g tejföl
zsírjára pirított baconszalonna
párizsi
kolbász
konzerv kukorica
fél fej vöröshagyma
(össz felvágott min. 20 dkg legyen)

tetejére
1 tojás
1-2 marék pirított magkeverék

Langyos  cukrozott vízben felfuttattam az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt bedagasztottam.
Kb 45 perc kelesztés után 3 részre osztottam.

Lisztezett deszkán az első lapot jó vékonyra nyújtottam, megkentem a vaj-olaj keverék felével. Második lapot is kinyújtottam jó vékonyra, rátettem a vajas lapra. Erre kenten rá az összes tölteléket.


Majd betakartam a harmadik kinyújtott lappal, amit megkentem a maradék vaj-olaj keverékkel.


Ezután hajtogattam mit a leveles tésztát. Balról feléig, jobbról feléig, fentről feléig, és alulról is feléig.
Teflonos sütőfóliára tettem úgy, hogy a hajtogatott fele alulra kerüljön.

Éles késsel bevágtam, vigyázva hogy ne vágjam át, majd kb 45 percig meleg helyen kelesztettem. Ekkor megkentem a felvert tojással, megszórtam magkeverékkel.


Fóliával együtt átcsúsztattam a kb 180 fokra előmelegített kőre és készre sütöttem.