Egyszerű kis házipék vagyok, hobbim a kenyérsütés. Szeretek új dolgokat kipróbálni, így a fedett, edényben sütöttől kezdve a sütőkövön, és újabban sütőacélon sütöttig készült már kenyerem. E.Margit oldalán tanultam meg a kenyérsütés alapjait, Ő és a csapat segítségével indultam neki első sütőben sült kenyeremnek. Azóta hosszú utat jártam be, egész másképp készülnek már a kenyereim. A kezdetek régi oldalamon: http://hazikenyer.gportal.hu/
2016. szeptember 17., szombat
Anyakovászos kenyér
Ez már csak anyakovásszal készült kenyér. Hozzávalók ugyanazok mint a tegnapi kenyérben, csak az élesztőt hagytam ki belőle.
Este (10-12 órával a dagasztás előtt)
20g anyakovász + 100g wessex kenyérliszt + 100g víz
Másnap összekevertem az alábbiakat,
100 g wessex kenyérliszt
200 g manitoba liszt
200 g BL80 Tótkomlósi
350 g víz
Egy órát hagytam autolizálni.
Ezután dagasztottam hozzá az előző este elkészített kovászt, 3 kk sót.
Kelesztőtálban kb 15 perc múlva átmozgattam,
Óránként, 3x hajtogattam,
majd megformáztam, kelesztőkosárban kb másfél órát kelesztettem.
250 fokra előmelegített kőre tettem,
kb 5 perc múlva levettem a hőfokot 200-ra és így sült még 35 percig.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Gyönyörű lett . Gratulálok ...
VálaszTörlés