2016. október 23., vasárnap

Kovis Bálna



8-10 órával korábban bekevertem az előtésztát

  • -100g kovász 
  • -100g wessex BL80
  • -100g víz


Dagasztáshoz alábbiakat 30 percig autolizáltam:

  • -200 g manitoba liszt
  • -400 g BL80 liszt
  • -450 g víz

ezután beledagasztottam előtésztát, 2 ek burg.pelyhet,
ezekkel  30 percig újból állni hagytam, majd ekkor beledagasztottam a sót
és még kevés vizet.






Kelesztőtálba tettem, 3x30 percenként hajtogattam.





Ezután formázva szakajtóba tettem, kb másfél-2 órát kelesztettem



majd sütőlemezre borítottam, bevágtam



250 fokra előmelegített kőre tettem,
 kb 5 percig ezen a fokon sütöttem, míg szépen megemelkedett,

 majd 195 fokon még kb 30 percig.




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése