2016. október 9., vasárnap

Tüskeszentpéteri lisztes hibrid cipócskák



Reggel 8-kor bekevertem az előtésztát:
25 g v.rozskovi (alias csodakovi)
100 g wessex BL80
100 g víz

délután 2 körül összekevertem
200 g manitoba lisztet
300 g tüskeszentpéteri BL80-at
380 g vizet
kb egy órán át hagytam autolizálni,

majd hozzádagasztottam
a reggel elkészített előtésztát,
8 g élesztőt,
2 ek burg.pelyhet,
3 kk sót

15 perc múlva átmozgattam, majd további 50 percig hagytam kelni. Fantasztikus állagú és bubis tészta lett.




Ezután ketté vettem, cipókká formáztam, kelesztőkosárban kb egy órát kelesztettem.
Majd sütőlapáttal 250 fokra melegített kőre csúsztattam őket. Amikor elkezdett egy kicsit pirosodni a felületük, akkor levettem 195-re a hőfokot. Kb 30 percig sült összesen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése