"Talpán" kelt aludttejes
10 dkg chef kovász
50 dkg BL80
2 ek burg.pehely
1 dl aludttej
2,75-3 dl víz
2 kk só
10 g élesztő
Bedagasztottam, 20 perc után kicsit átmozgattam majd 45 percig kelesztettem még.
Formázva teflonfóliás sütőlemezre tettem, dagasztótállal leborítva kb 45 percig kelt.
Ezután bevágtam,
kicsit megspricceltem vízzel és átcsúsztattam a kb 250 fokra előmelegített kőre.
5 perc után levettem 200-ra a hőfokot
és így sütöttem még 25 percig
Megformázva kíváncsiságból most nem kilisztezett kelesztőkosárban, hanem csak úgy sütőtepsin, "talpán" kelesztettem.
Azért készült így, mert kíváncsi voltam, hogy a lisztes felület nélkül, csak úgy "pucéran" milyen lesz a héja. Úgy gondoltam biztos más ha formázva kelesztés közben folyamatosan liszt éri a felületét, kéreg alakul ki. Kipróbáltam enélkül milyen lesz. Vékonyabb? Cserepesebb?
Egyszerű kis házipék vagyok, hobbim a kenyérsütés. Szeretek új dolgokat kipróbálni, így a fedett, edényben sütöttől kezdve a sütőkövön, és újabban sütőacélon sütöttig készült már kenyerem. E.Margit oldalán tanultam meg a kenyérsütés alapjait, Ő és a csapat segítségével indultam neki első sütőben sült kenyeremnek. Azóta hosszú utat jártam be, egész másképp készülnek már a kenyereim. A kezdetek régi oldalamon: http://hazikenyer.gportal.hu/