2017. március 26., vasárnap

Édes kovász

Készítéséhez Gabitól (Jenői Pékség) kaptam segítséget, az ő útmutatása alapján etettem át.  Bármilyen fehér kovásszal el lehet indítani.

Édes kovász készítése


Hozzávalók:
100g fehér kovász
25g cukor 
50g víz
100g BL80

Kovászt feloldjuk a vízben, hozzátesszük a cukrot majd a lisztet. Kemény kis gombóc lesz belőle. Első két alkalommal kb 24 óra múlva frissítjük, harmadiknál 12 óra múlva. 






6 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Szia, a frissítésnél is ezek az arányok és kerül bele mindig cukor?
    Köszi
    zb

    VálaszTörlés
  3. Szia. Az egész kovászhoz teszek 24 óra múlva 100gr lisztet, 25gr cukrot és 50gr vizet? Majd 24 óra múlva megint és 12 óra múlva megint? Így jó sok lesz 625 gr ahogy számoltam. Így van? Köszönöm szépen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem. Ki kell venni az elkészítettből 100grammot, azt etetni, maradékot elhasználni másba, vagy kuka. Ahogy a normál kovásznevelésnél is teszünk a maradékkal.

      Törlés