2017. április 2., vasárnap

Steiner kenyér



Erről a kenyérről Gabitól (Jenői Pékség) hallottam először:
A Steiner kenyér Rudolf Steiner ajánlásával készült, aki azt vallotta, hogy a modern ember városi kenyerének tartalmaznia kell a négy alapgabonát. A búza ugyanis a szellemi képességeinket, a rozs a fizikai állóképességünket, az árpa az érzékelésünket, a zab pedig az emésztésünket segíti. Ez tehát egy négygabonás teljes kiőrlésű kenyér, aminek a különlegessége, hogy a zab és az árpa miatt belül fehér!
 Steiner Kenyér
Jenői Pékség receptje
750 g vekni

Fehér kovász (100%) 150g,
Víz 250g,
BL80 pásztói kenyérliszt 50g,
Pásztói bio teljes kiőrlésű búzaliszt 75g,
Tk rozsliszt 75g,
Zabpehelyliszt 75g,
Árpaliszt 75g,
Joghurt 30g,
Himalaya só 15g.

1 óra autolízis, kézzel dagasztva,
3×45 p hajtogatás, formázás, hűtő 7 óra.
Sütés 10p 230, 35p 210.

Elég ragacsos massza lett, ezért olajos tálban hajtogattam. Ízre hasonlít az alakoros kenyérhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése